HELSINSKI

Helsinski_warriorstance

kuva: Kerttu Malinen ja Karoliina Ketomäki

Helsinski &+ BDF  //  Arktipolis – A Soundtrack to an Imaginary Movie

2440-luvulla Suomen Lapissa, Kilpisjärvellä, Saanatunturin kupeessa sijaitsee itsenäinen kaupunkivaltio Arktipolis… 

Artistiduo Helsinski & BDF on julkaissut täyspitkän albumin Arktipolis – A Soundtrack to an Imaginary Movie tänään 20. marraskuuta. Nimensä mukaisesti kyseessä on tulevaisuuteen sijoittuvan kuvitteellisen elokuvan soundtrack.

Levyllä kuullaan muutaman lauletun kappaleen lisäksi elektronista instrumentaalimusiikkia korkeaoktaanisesta teknosta maalailevan minimalistisiin ambientin sävyihin. Musiikillisina vaikutteina kokonaisuudelle ovat toimineet muun muassa Kraftwerk, Deadmau5 ja Vangelis. Levyltä on aiemmin julkaistu maxisinglet Catch and Release, Bitcrusher sekä viimeisimpänä Shogunball, joka ilmestyi 5. marraskuuta.

Helsinskin debyyttialbumi Glow Sticks julkaistiin toukokuussa 2019. Artistinimen takana on muusikko-tuottaja Juho Vehmanen. Hänet on voinut aiemmin nähdä PMMP:n, Jenni Vartiaisen, Vesalan ja My First Bandin riveissä. BDF on säveltäjä-tuottaja Sami Baldauf. Vehmanen ja Baldauf ovat tehneet aiemmin yhteistyötä muun muassa Baldaufin toimiessa tuottajana My First Bandin levyillä.

Arktipolis-levy suoratoistopalveluissa
Spotify: https://spoti.fi/3kMKogE

Catch & Release – video

Seuraa artistia / Helsinski
Facebook

Instagram

Kotisivut

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Viestintätoimisto Röd
Katja Tolonen
katja@rodrod.fi
+358 50 492 2017

Levy-yhtiö
Bianca-Pop Music
info.biancapopmusic@gmail.com
https://biancapopmusic.com/